Tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste: Parturi-kampaamo Villikihara

Päivämäärä: 24.5.2018

Päivitetty 8.9.2020

Henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Rekisterin nimi

Villikiharan verkkokaupan asiakasrekisteri ja markkinointirekisteri.
Parturi-kampaamo Villikiharan ajanvarausrekisteri, asiakasrekisteri / -kortisto sekä markkinointirekisteri.

Rekisterinpitäjä

Yrityksen nimi: Parturi-kampaamo Villikihara
Y-tunnus: 1398705-1

Osoitteet: 
  • Villikihara - verkkokauppa ja Villikihara - Jurva, Pysäkkikuja 1, 66300 Jurva
  • Villikihara - Vaasa, Kappelinmäentie 8, 65370 Vaasa.

Puhelinnumerot:

  • Villikihara - verkkokauppa 040 220 9693
  • Villikihara - Jurva 06 3631 258
  • Villikihara - Vaasa 06 3168 377

Sähköposti: info@villikihara.fi
Toimipisteiden lukumäärä: 2


Rekisteriasioita hoitavat henkilöt

Villikihara - verkkokauppa:

Parturi-kampaamo Villikihara

Rekisterin käyttötarkoitus

  • Kerättäviä henkilötietoja käytetään asiakassuhteiden ylläpitoon ja hoitoon, sekä palvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistamiseen.
  • Kerättäviä henkilötietoja käytetään palaute-/yhteydenottolomakkeen yhteydenottojen mahdollistamiseen.
  • Verkkokauppaan rekisteröityneiden asiakkaiden tilausten toimittamiseen, asiakassuhteen ylläpitoon ja kehittämiseen, palvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistamiseen, palvelun kehittämiseen, raportointiin, analysointiin ja markkinointiin.
  • Asiakkaan tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta.
  • Lisäksi henkilötietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.
  • Vapaamuotoinen kuvaus: Parturi-kampaamo Villikiharan työntekijät kirjaavat paperiseen asiakaskortistoon asiakkaan hiuksiin käytetyt värjäys -ja kihartamisaineet.

Rekisterin käyttäjät

  • Yrittäjät
  • Vuokratuolilaiset
  • Henkilökunta
  • Sopimusyrittäjät
  • Rekisteristä vastaava henkilö huolehtii siitä, että yrityksessä työskentelevä henkilöstö on perehdytetty tietosuojaohjeistukseen ja osaa käsitellä rekisteriä tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Rekisteri on

Paperinen (parturi-kampaamon asiakaskortisto)

  • Säilytetään yrityksen tiloissa.

Sähköinen

  • Ostettu ohjelmisto; ohjelmiston tarjoajat: Oscar Prosper (verkkokauppa), Creamailer (sähköpostimarkkinointi), Digital Booker (ajanvaraus).

Rekisterin tietosisältö

  • Etunimi (verkkokauppa ja ajanvaraus)
  • Sukunimi (verkkokauppa ja ajanvaraus)
  • Sähköpostiosoite (verkkokauppa, ajanvaraus ja chat)
  • Puhelinnumero (verkkokauppa ja ajanvaraus)
  • Katuosoite (verkkokauppa)
  • Postinumero (verkkokauppa)
  • Postitoimipaikka (verkkokauppa)
  • Markkinointiluvat ja -kiellot (verkkokauppa ja ajanvaraus)
  • Käyttäjätunnus (verkkokauppa ja ajanvaraus)
  • Salasana (verkkokauppa ja ajanvaraus)
  • Verkkoyhteyden IP-osoite (verkkokauppa)
  • Tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista
  • Laskutustiedot
  • Kieli: Suomi

Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja kerätään:

  • Henkilöltä itseltään.
  • Asiakaspalvelijan keräämänä asiakaspalvelutilanteesta (esim. hiustenhuolto).
  • Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.
  • Verkkokaupan ostoskori tallentaa henkilötietojasi, vaikka et suorittaisi tilausta loppuun. Ns. ostoskorimuistuttaja kerää asiakkaan ostoskorin sisällön ja asiakkaan syöttämät henkilötiedot ja tallentaa nämä järjestelmäämme sen jälkeen kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi. Jos tilausta ei tehdä loppuun asti, ostoskorimuistuttaja lähettää sähköpostilla muistutuksen kesken olevasta ostoskorista. Sähköpostin lähettämisen jälkeen henkilötiedot poistuvat tietokannasta automaattisesti.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto Eu:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

  • Tietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuolelle.

Evästeiden (cookies) käyttö

  • Palvelussa käytetään evästeitä.
  • Evästeitä ja niiden avulla kerättäviä tietoja käytetään palveluiden tehokkuuden ja käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi.
  • Evästeiden avulla kerätään tietoja siitä kuinka kävijät liikkuvat ja käyttäytyvät verkkosivuilla.
    • Sivustomme käyttämät analytiikkaevästeet:
      Google Analytics
      Hotjar
  • Evästeiden avulla saatu tieto on luonteeltaan anonyymiä.
  • Käyttäjällä on mahdollisuus koska tahansa estää evästeiden käyttö kokonaan tai osittain muuttamalla käyttämänsä selaimen asetuksia. Tallentuneet evästeet voi halutessaan poistaa.
  • Evästeet ovat tarpeellisia joidenkin rekisterinpitäjän tarjoamien internetpalveluiden toimivuudelle, emmekä takaa palveluiden toimivuutta ellei evästetoiminnallisuus ole käytössä.
  • Evästeiden avulla kerättyjä tietoja hyödynnetään viestinnän ja markkinoinnin kohdentamisessa sekä markkinointitoimenpiteiden optimoinnissa jotta voimme näyttää yksilöityjä mainoksia verkkosivustoilla.
    • Sivustomme käyttämät mainosevästeet:
      Facebook Pixel

Rekisterin suojaus

  • Tiedot siirretään SSL-suojatun yhteyden ylitse.
  • Sähköiset tiedot on suojattu käyttäjätunnuksin.
  • Sähköiset tiedot on suojattu salasanoin.
  • Tietojen käyttöoikeus on vain niillä rekisterinpitäjän palveluksessa olevilla ja muilla määritellyillä henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja tehtävissään.

Tarkastus ja kielto-oikeus

  • Rekisteröidyllä on henkilötietolain 26-28 §:n mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilötietorekisteriin on talletettu.
  • Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna rekisteriasioista vastaavalle henkilölle osoitteeseen: info@villikihara.fi
  • Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän toimipaikassa rekisteriasioista vastaavalle henkilölle Villikiharan toimipisteessä.
  • Tiedot poistetaan henkilön niin pyytäessä (unohdetuksi tuleminen). Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Huomioithan, että sinulla on "oikeus tulla unohdetuksi" vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Tietoja päivitetään asiakkaan niitä pyytäessä (esim. sähköpostiosoite tai puhelinnumero). 

Rekisterin ajantasainen ylläpito

  • Rekisterin ylläpitäjä voi pyynnöstä poistaa tai korjata vanhentuneita tietoja.
  • Päivittämällä asiakkaan tiedot aina asiakaskäynnin yhteydessä (paperinen asiakaskortisto).