Hiustenleikkauskoneiden vertailu

{image:text}

Vertailussa Moser hiustenleikkauskoneiden neljä suosituinta mallia. Käydään läpi millaiseen käyttöön koneet parhaiten sopivat ja näin helpotetaan itselle hyvän koneen valintaa.

Tärkeintä koneen valinnassa on ensisijainen käyttötarkoitus, esim. ajellaanko hiukset kaljuksi, muotoillaanko sillä partaa, leikataaan hiuksia kuten parturi vai käytetäänkö sitä vain niskan ja rajojen siistimiseen.

Mukana vertailussa

Moser ChroMini Pro (hiustrimmeri)

Moser 1400 Mini Professional (hiustrimmeri)

Moser ChromStyle Pro (normaalikokoinen leikkauskone) -valmistus on lopetettu, tilalle tullut uudistettu Moser Chrom2Style.

Moser Primat 1230 (normaalikokoinen leikkauskone)

Käyttötarkoitus

  1. Hiusten kaljuksi ajaminen. Tällöin tärkein ominaisuus on mahdollisimman lyhyt leikkauspituus, johon soveltuu Moser koneista parhaiten kapeateräiset trimmerit Moser ChroMini Pro ja Moser 1400 Mini Professional. Niillä saadaan lähes näkymätön sänki vaikkei nekään tietenkään partakoneen veroista täysin kaljua saa aikaan. Trimmereiden kapeampi terä sopii myös hyvin kaljuksi ajeluun koska pään pyöreydestä johtuen leveä terä ei kuitenkaan leikkaa koko terän leveydeltä.
  2. Parran muotoilu. Parran muotoiluun soveltuu näistä koneista jokainen. Tietty tässä on joitain poikkeuksia mitkä on hyvä tietää. Jos parran malli on pidempi kuin 6 mm ja halutaan trimmata se leikkaustallan mukaan niin silloin pieniteräiset trimmerit eivät käy, sillä niihin ei saa kuin 3-6 mm leikkaustallan kun taas isoihin leikkauskoneisiin saa talloja jopa 25 milliin asti. Toisaalta taas pienillä trimmereillä saa huomattavasti tarkemmat rajaukset ja koneen pieni koko on kätevämpi parran muotoilussa. Tallojen pituudella ei ole merkitystä jos taidot riittää leikkaamaan kamman päältä (sama kuin kohdassa 3. hiusten leikkaus).
  3. Hiusten leikkaus. Näistä jokainen kone soveltuu erinomaisesti hiustenleikkaukseen, ottaen huomioon halutun leikkausmallin ja leikkaajan taidot. Parturi "säätää" leikkauspituutta leikkaamalla koneella kamman päältä ja jos tällaisia taitoja ei ole niin silloin voi valintakriteereistä tärkein olla koneeseen saatavat lisätallat jolloin voidaan leikata myös pidempää mallia. Molempiin Moserin isoihin koneisiin saa lisätalloja 25 mm saakka kun taas trimmereissä on vain 3-6 mm talla eikä pidempiä ole saatavilla.
  4. Niskan ja rajojen siistiminen. Useinmiten parturit käyttävät isompia koneita mutta silloin rajat viimeistellään partaveitsellä tai pikkutrimmerillä. Kotikäytössä rajojen siistimiseen soveltuu paremmin pienet trimmerit tarkemman ja lyhyemmän leikkauspituuden ansiosta jolloin pärjää yhdellä koneella ja ilman partaveistä.

Makuasia sitten on haluaako valita ladattavan vai verkkovirtakäyttöisen koneen. Ladattavat mallit ovat poikkeuksetta kevyempiä ja ergonomisempia käyttää jota ammattikäytössä arvostaa mutta kotikäytössä sillä ei varmaankaan ole niin suurta painoarvoa. Ladattava kone vaatii hieman enemmän huolellisuutta käyttäjältään sillä akkua ei tulisi säilyttää tyhjänä vaan se pitäisi ladata käytön jälkeen, sillä nykyaikaiset litium akut eivät kestä niin hyvin tyhjänä säilyttämistä. Jonkin verran akku purkautuu itsekseen myös säilytyksen aikana jos käytön väli on pitkä. Akusta huolehtivalle akkukone tarjoaa kuitenkin mukavamman käyttökokemuksen eikä käyttäminen ole paikasta riippuvaista.

Katso kaikki myynnissä olevat leikkauskoneet.